PROJEKT THELMA

I år, 2012 har vi sålt lilla båten. Trist, men vi vill kunna fokusera mer på att få klart Thelma. Även en mindre båt som den här tar viss tid i anspråk.

Lite vårrustning och andra arbeten under 2011. Vi har bytt två bordgångar på styrbords sida. Nu kommer hon se lite trevligare ut till i sommar. Nu återstår lite finputs och måleriarbeten samt återinstallation av diverse elkablage.

Normalt sett är det inte så här mycket arbete med en träbåt, men den här var i så dåligt skick när vi räddade den att det kommer att ta tid innan allt dåligt virke är utbytt. Vi gör några förbättrningar varje år. Hade båten varit välskött från tillverkningsdagen och framåt hade inte sådana här ingripande åtgärder behövts.

Några bord byts på styrbords sida.

Durkar i skåp blir som nya i sin grå originalkulör.

Ritning 344 B. För AB Helmer Langborg. Motorkryssare. Detta är sannolikt den ritning som Norröna är byggd ifrån. AB Helmer Langborg lät bygga båtar för försäljning, bl.a. på Gustafsson och Anderssons varv.

Inredningen, grabbräckena och allt förutom inredning och placeringen av ventilerna stämmer. Detta var troligtvis något som köparen fick ha synpunkter på. Intressant nog finns tre båtar byggda på denna ritning.

Nya bord monterade.

En behövlig uppfräschning.

Inpassat i aktern. Sedan pluggas och slipas sidan slät och fin.

Basning för att få det böjt i rätt form. Innan dess har det skålhyvlats. Ett rejält träningspass för rygg och armar.

Äntligen, nu är det bara pluggar kvar. Sen slutlig slipning och målning.

Sjösättning 2011. Äntligen får vi komma ut på böljorna igen.

 1